Submenu

Actief en vitaal in Hilversum

442 keer bekeken

Hilversum staat er economisch niet slecht voor. Met het Mediapark is de stad een belangrijke speler op het gebied van informatie en communicatie. Ook gezondheidszorg en handel zijn sterke sectoren. Bovendien vervult Hilversum een rol als regionaal centrum. Maar dat is allemaal niet vanzelfsprekend.

De wereld verandert en wij moeten mee veranderen. We kunnen niet op onze handen blijven zitten.

Voor de toekomst zet Hilversum in op een toekomstbestendige, weerbare economie. Zonder negatieve effecten voor de leefomgeving. We houden daarbij rekening met een toenemende vergrijzing en krimp van de beroepsbevolking. Onze belangrijkste doelen voor 2040 zijn:

  • Meer ruimte beschikbaar maken voor werk, in werkomgevingen, in het centrum en in de wijken
  • Meer werk maken van innovatie en de verbinding tussen bedrijven en onderwijs versterken
  • Jongeren en werkende volwassenen met meer succes aan Hilversum binden
  • Het centrum van Hilversum compact en aantrekkelijk houden, ook voor de regio

In een gezonde economie hangt alles met alles samen. Ruimte voor vernieuwing, interessant werk, voldoende woonruimte en een aantrekkelijk centrum zijn allemaal nodig om Hilversum en de Hilversummers ook in de toekomst de wind in de rug te geven.

Actief in Hilversum - Meer sterke sectoren

Voor een gezonde economie willen we onze belangrijkste bedrijfstakken – media en ICT – verder ontwikkelen en moderniseren. Maar wedden op één paard is riskant. We zien ook groeikansen voor bijvoorbeeld de zorgsector en voor activiteiten die aansluiten bij de grote veranderingen van deze tijd. Denk aan de overstap op duurzame energie. En de overgang naar een circulaire economie, waarin we alles hergebruiken en afval niet bestaat. Hiervoor maken we in bestaande werkcentra extra ruimte. Als eerste op het Arenapark, in Crailo, in Zuidwest en op het Mediapark. Voor kleine bedrijfjes komt er ook meer ruimte in de woonwijken. Al deze activiteiten leiden ook tot meer werk op terreinen als schoonmaak, onderhoud, transport, bewaking en horeca.

Zienswijze insturen

Door op onderstaande button te klikken, komt u bij een formulier om uw zienswijze in te sturen. 

Zienswijze insturen

Afbeeldingen

Registreren

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen