Natuurinclusief (ver)bouwen en isoleren? Graag.Op deze pagina lees je alles over wat natuurinclusief bouwen en isoleren is, hoe je dat kunt doen en vind je links naar andere nuttige sites.
Submenu

Natuurinclusief (ver)bouwen en isoleren, wat is dat?

In Hilversum wonen niet alleen mensen, ook dieren hebben graag een plek in onze omgeving. Zo bieden gebouwen en woningen onderdak aan mensen, maar kunnen zij ook de verblijfplaats zijn van verschillende dieren. Zoals huismussen, gierzwaluwen of vleermuizen. Vaak weten we niet welke dieren er in onze woningen en gebouwen leven. Om de verblijfplaatsen van deze dieren te beschermen of verblijfplaatsen voor hen te maken, is het belangrijk om natuurinclusief te (ver)bouwen en te isoleren. 

Hieronder ziet u een fantasiebeeld van hoe het centrum van Hilversum groener en natuurinclusiever zou kunnen worden.

Isoleren?

Houd rekening met kleine dieren. Vraag uw aannemer of isolatiebedrijf om volgens de werkwijze Natuurvriendelijk Isoleren te werken. Lees meer ›

 

Wat betekent natuurinclusief?

Natuurinclusief betekent dat u bij het (ver)bouwen en isoleren rekening houdt met dieren en zorgt dat u een gebouw en de omgeving geschikt maakt voor deze dieren. Denk aan het inmetselen van nestkasten voor zwaluwen of vleermuizen, het vergroenen van het dak, de gevel of de tuin, of werken volgens een natuurkalender. 

Lees meer ›

 

 

Groen in Beweging

Niet alleen gebouwen en woningen, maar ook de tuin is belangrijk voor dieren. Dieren voelen zich welkom in een groene, natuurlijke tuin met veel verschillende planten. Zo zorgt u voor een betere leefomgeving voor kleine dieren zoals vogels. Met uw groene tuin draagt u ook bij aan de 'groene linten' in Hilversum. Dat zijn verbindingszones waarlangs dieren zich door de stad en naar natuurgebieden kunnen verplaatsen. Groen in beweging noemen we dat. 

Natuurinclusief bouwen en groene tuinen zijn onderdeel van het programma groen van gemeente Hilversum. Onder dit programma vallen alle projecten en acties die te maken hebben met biodiversiteit, aanpassen aan het veranderende klimaat en vitaliteit (bewegen en gezondheid). Lees meer ›

 

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen