Submenu

Programma Groen

Een groener, gezonder en klimaatbestendiger Hilversum: dat is het doel van Programma Groen Hilversum 2040 (vastgesteld door de raad op 7 december 2022). Hoe willen we dat als stad bereiken? Tegel eruit en groen erin, meer bomen en 25 speel- en ontmoetingsplekken vergroenen. Bermen, pleinen, plantsoenen, straten en lanen met veel verschillende bomen, planten en bloemen. Zodat iedereen kan genieten van een groene en gezonde omgeving. 

 

Behouden en versterken van groen

Ook in Hilversum merken we de effecten van klimaatverandering: hevigere buien, warmer weer en minder verschillende soorten planten en dieren. Het behouden, versterken en verbeteren van ons groen is dus hard nodig. Programma Groen Hilversum 2040 laat zien hoe we als gemeente de komende jaren werken aan een groener en gezonder Hilversum, dat beter om kan gaan met het veranderende klimaat. En dat betekent samenwerken: samen met inwoners, organisaties en het bedrijfsleven.

Groen in Beweging: samen met Hilversummers

Groen in Beweging zie je overal in Hilversum. Samen met Hilversummers werken we aan groene projecten en acties, zoals speelplekken vergroenen. Ook is er binnen het programma de komende jaren meer ruimte voor initiatieven van inwoners. Daarnaast werken we samen met groene samenwerkingspartners, zoals Hilversum100.
Een overzicht van alle lopende projecten ziet u op de pagina ‘Projecten'.

In 2023 hebben Hilversummers met veel enthousiasme samen gewerkt aan een groener en gezonder Hilversum. En in 2024 gaan we dezelfde groene richting op. Lees meer over de terugblik 2023 en vooruitblik 2024 bij 'Nieuws' of download de terugblik 2023 of het jaarplan 2024 op deze pagina bij 'Downloads'.

 

Drie doelen

Voor Programma Groen Hilversum 2040 en alle groene projecten en acties hebben we drie doelen opgesteld. Deze doelen dragen alle drie bij aan het maken van een groene, gezonde en klimaatbestendige stad.

Biodiversiteit programma groen hilversum

Biodiversiteit

Dit is de basis van al het leven, ook van de stad. We willen de biodiversiteit stimuleren en vergroten: zorgen voor meer en verschillende planten, bloemen, bomen en dieren.

 

Klimaatadaptatie programma groen hilversum

Klimaatbestendigheid

We willen een klimaatbestendige stad ontwikkelen, met een prettig leefklimaat dat bestand is tegen toekomstige veranderingen. Bijvoorbeeld meer hitte en meer droogte.

 

Vitaal programma groen hilversum

Vitaliteit

Gezond, beweging, ontspanning, geluk, ontmoeten en samen doen. We willen zorgen dat groen beter bijdraagt aan onze vitaliteit.

 

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen