Naam en Stijl

Het gebied rond het station is het kloppend hart van de stad. Mensen bewegen zich erdoorheen, het is dag en nacht in beweging, en van groot belang voor de samenleving. Daarom vinden we Stationshart een goede naam. 

Om dit te toetsen, hebben we deze en andere namen voorgelegd aan Hilversummers zelf. Onder andere via het Burgerpanel van de gemeente Hilversum. Daaruit bleek dat veel mensen Stationshart een geschikte naam vinden. Bovendien waren zij enthousiast over de kleurrijke stijl, die we hebben ontwikkeld met input van betrokken inwoners en organisaties in het gebied, de werkgroep Toegankelijkheid en partners in het project.

De transformatie van het Stationsgebied duurt lang, is complex en ingrijpend voor de mensen die wonen en werken in het gebied, en de vele mensen die er dagelijks doorheen reizen. De gemeente wil hen helpen veilig hun weg te vinden tijdens de werkzaamheden, en Hilversummers de komende tien jaar eenduidig kunnen informeren over het project en de voortgang. De herkenbare eigen stijl van het Stationshart helpt daarbij. Dankzij de kleurrijke borden, de verbindende lijn met het handje dat de weg wijst en de iconen zien mensen snel of ze een alternatieve route moeten nemen, waar ze hun fiets kunnen parkeren en waar) het busstation is.

 

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen