Deelproject G&O

Woningcorporatie G&O maakt begin 2024 17 woningen aardgasvrij door ze aan te sluiten op een kleinschalig bronnet. 

Planning

In februari en maart 2024 vinden de werkzaamheden plaats om de woningen aardgasvrij te maken. Naar verwachting zijn de woningen aardgasvrij in april.

Kleinschalig bronnet

De woningen worden aangesloten op een kleinschalig bronnet. Een bronnet haalt warmte uit de bodem. Zo is er geen gas meer nodig om de woning te verwarmen. Dat betekent ook dat de gasmeter uit de woningen gaat en de bewoners elektrisch gaan koken. Hoe een bronnet precies werkt, leest u op de pagina 'Alternatieven voor aardgas'.

Voordelen voor bewoners

De aardgasvrije woningen worden comfortabeler en toekomstbestendig. Met deze nieuwe oplossing kunnen de woningen ook voor een deel gekoeld worden. Dat is erg fijn in de zomer. Daarnaast is de verwachting dat de energiekosten lager worden (afhankelijk van het huidige energiecontract en gasverbruik).

Huurders betrokken bij project

G&O heeft de huurders van 21 woningen aan de Biezen- en Zeggemeent nauw betrokken bij dit project. Uit gesprekken bij de huurders thuis bleek dat veel huurders geïnteresseerd waren. In oktober 2023 kregen zij allemaal een persoonlijk aanbod. Zij konden zelf kiezen of ze mee wilden doen. Van de 21 huurders die een aanbod kregen, wilden er 17 graag meedoen.

Meer weten?

Kijk op de website van woningcorporatie G&O: www.wonenbijgeno.nl/samenduurzaam/meent-aardgasvrij

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen