Groen in Beweging doen we samen

Een groener en gezonder Hilversum is belangrijk. 95 procent van de Hilversummers vindt dat. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten we de krachten bundelen. Daarom vindt gemeente Hilversum het heel belangrijk om samen te werken met haar inwoners en andere belanghebbenden. Zowel door inwoners te ondersteunen bij het vergroenen van hun wijk, als door met inwoners en stakeholders in gesprek te gaan en om hun mening en ideeën te vragen.

Participatie: in gesprek blijven

Participatie organiseren we op verschillende manieren. We zijn in gesprek gegaan met inwoners uit alle wijken tijdens wijkbijeenkomsten (in samenwerking met de omgevingsvisie) en hebben de mening van inwoners opgehaald met een enquête. We hebben met experts gesproken tijdens interactieve expertbijeenkomsten en verdiepende gesprekken gevoerd met belanghebbenden, zoals Natuurmonumenten en Goois Natuurreservaat.

Participatie is geen momentopname, maar een proces van leren, luisteren en samenwerken. Door in gesprek te blijven en samen te werken, vinden we oplossingen voor groene thema’s en vragen, en kunnen we actie ondernemen.

Een overzicht van alle participatiemomenten kunt u vinden in deze tijdlijn.

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws en participatiemomenten rondom Groen in Hilversum?

Meld u aan voor de nieuwsbrief Groen in Beweging

Fantasiebeeld van een groen Hilversum

Tijdens die verschillende participatiemomenten hebben we veel wensen en ideeën over een groener Hilversum verzameld. Deze wensen en ideeën zijn concreet gemaakt in onderstaand beeld - een visual. Dit is een fantasiebeeld van hoe groen Hilversum zou kunnen worden. In dit fantasiebeeld zijn de verschillende karakteristieke wijken van Hilversum samengebracht en krijgen we een indruk van wat er allemaal mogelijk zou kunnen zijn.

Groen in mijn wijk

Zelf aan de slag met het vergroenen van uw wijk, buurt of straat? Graag. Want kleine of grote actie, alles is even waardevol. Een groene en gezonde stad maken we graag samen. U kunt op verschillende manieren uw wijk groener, gezonder en gezelliger maken.

  • Wilt u uw straat opfleuren en de biodiversiteit in Hilversum verbeteren? Dan kunt u bijvoorbeeld bloemenmanden aan lantaarnpalen hangen, of een tuintje tussen uw huis en de straat aanleggen: een geveltuintje. Of u kunt plantjes planten in de grond rondom bomen in uw straat (de boomspiegel).
    Wilt u hiermee aan de slag of heeft u andere ideeën voor meer groen in uw buurt? Neem dan contact op met de wijkregisseur van uw wijk. Hij of zij kan u verder helpen en meedenken hoe de gemeente u kan helpen bij het uitvoeren van uw idee.
     
  • Misschien zijn andere bewoners in uw wijk al bezig met vergroenen. Via www.hilversummers.nl/ideeenbak kunt u initiatieven in uw wijk zien. Of deel hier uw eigen idee of initiatief. Zo kunt u andere Hilversummers betrekken bij uw idee, tips geven aan bestaande ideeën en samen ideeën uitvoeren.
     
  • Ondersteuning nodig bij uw idee of initiatief? Meld uw initiatief aan bij Groen Kapitaal. Dat is het netwerkplatform van provincie Noord-Holland voor initiatieven die de biodiversiteit stimuleren. U kunt vanuit dit platform ondersteuning krijgen in de vorm die u nodig heeft: financiering, netwerk, vrijwilligers of kennis.
 

 

 

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen