Minder maaien voor meer bloemen

Op grasvelden en bermen willen we meer kruiden en bloemen laten groeien en bloeien. Daarom maait de gemeente Hilversum op sommige plekken expres minder. Dat zorgt voor een beter leefgebied en meer voedsel voor insecten, zoals de wilde bij. Dit alles helpt om de biodiversiteit te verbeteren. Meer over hoe en waar we minder maaien leest u op hilversum.nl. Als het heel droog is, kan het maaibeleid veranderen omdat er dan sprake is van brandgevaar. Dan maaien we niet (gefaseerd) 75%, maar maaien we de totale oppervlakte (100%).

Waarom wordt er minder gemaaid?

We maaien minder om een goede leefplek met voedsel te maken voor insecten, zoals de wilde bij. Insecten zijn namelijk erg belangrijk voor de biodiversiteit. De wilde bij is bijvoorbeeld een van de insecten die een belangrijke rol spelen bij bestuiving van bloemen, wat weer belangrijk is voor ons groente en fruit. Lees hier meer over op de website van de Rijksoverheid.

De wilde bij heeft het steeds moeilijker, doordat zijn leefgebied steeds kleiner wordt. Dat komt vooral door te weinig voedsel en te weinig geschikte plekken om een nest te maken. Gemeente Hilversum wil het leefgebied van de wilde bij verbeteren. Daarom maaien we minder, voor meer bloemen en een beter leefgebied.

Om te kijken of we goed bezig zijn, monitoren we elk jaar het maaien: wat gaat goed en wat kan beter? Op basis daarvan verbeteren we het maaien.

 

 

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen