Submenu

Informatieavond Tel Insecten Mee

22-05-2024 36 keer bekeken

Begin

28-05-2024 om 19:30

Einde

28-05-2024 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Dagvlinders, nachtvlinders, hommels en libellen: doe mee met tellen!

Juist deze insecten hebben het moeilijk. 2023 was zelfs het slechtste jaar voor vlinders, sinds het begin van de gestructureerde vlindertellingen in 1992.

Gemeenten Hilversum en Gooise Meren gaan zich inzetten voor deze kleinste bewoners van de gemeente. Samen met inwoners brengen zij in kaart hoeveel insecten er in de gemeente zijn en wat zij voor deze diertjes kunnen doen.

Doe je mee met tellen?
Schrijf je dan nu in! Moeilijk? Nee hoor, iedereen die de natuur interessant vindt kan meedoen. We kijken samen wat het beste bij je past. Voor dagvlinders, nachtvlinders en hommels is geen of weinig voorkennis nodig. Voor libellen is enige soortenkennis vooraf wel handig.

De locatie waar je gaat tellen, bepalen we in overleg. Heb je een favoriet plekje ergens anders dan rondom je huis? Hartstikke leuk, dat kan allemaal.

Informatieavond
Op dinsdagavond 28 mei 2024 is er een startbijeenkomst in @AllArt (Korte Noorderweg 22, Hilversum). Je bent welkom vanaf 19:30u voor een kopje koffie/thee en kennismaking. Om 20:00u start het programma.
Tijdens deze bijeenkomst leer je alles wat je altijd al wilde weten over vlinders, libellen en hommels. Ook leggen we uit wat deelname aan het project TIM betekent. We ronden af rond 21:30u.
Deelname is gratis. Ook als je nog niet zeker weet of je met de tellingen kunt of wilt meedoen, ben je welkom.

Aanmelden of meer informatie?
Kijk op www.vlinderstichting.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/tel-insecten-mee-in-hilversum-en-gooise-meren

TIM is een initiatief van De Vlinderstichting en wordt gefinancierd door de gemeentes Hilversum en Gooise Meren.

Bekijk ook

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen