Submenu

Informatieavond tijdelijke woningbouw Circusterrein Hilversum

01-12-2023
0 reacties

Op donderdag 5 oktober 2023 vond een bijeenkomst plaats bij HilverZorg om direct omwonenden te informeren over de plannen voor het realiseren van 400 tijdelijke woningen op een deel van het Circusterrein. Hieronder staat het verslag van deze avond.

De gemeente Hilversum heeft besloten tot ontwikkeling van het Circusterrein, langs de Diependaalselaan aan de zuidwestkant van de stad. Dit ongeveer vier voetbalvelden grote terrein is de laatste nog te bebouwen grond binnen de gemeentegrenzen. Op termijn moet hier een buurt ontstaan met een mix van wonen, werken en maatschappelijke functies. De ontwikkeling van het gebied verkeert in een pril stadium. Het gaat nog jaren duren voordat er een definitief plan is en de uitvoering kan beginnen. 

Hilversum wil het Circusterrein in de tussentijd niet onbenut laten en werkt aan plannen om in een deel van het gebied een tijdelijke woonbuurt in te richten, met ongeveer 400 'flexwoningen'. De gemeente wil hiermee iets doen aan de woningnood, die net als elders in Nederland ook in Hilversum hoog is. De informatieavond in HilverZorg is bedoeld om omwonenden, belanghebbenden en andere belangstellenden te informeren over de plannen voor deze tijdelijke woonbestemming. 

Hieronder kunt u het verslag van deze bijeenkomst lezen.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen