Herinrichting Schapenkamp

De Schapenkamp krijgt een nieuwe indeling. Er komt meer groen en de aparte busbanen verdwijnen. Daarnaast komt er een tweezijdig fietspad aan de centrumkant. Ook verbeteren we de verbinding tussen het station en het centrum.

Inmiddels is het definitief ontwerp vastgesteld voor het gebied tussen de Prins Bernhardstraat en de Stationsstraat. In dit ontwerp staan de fiets-, voetpaden en groenstroken. In  de week van 27 maart 2023 zijn de eerste werkzaamheden gestart.

 

Werkzaamheden riolering en toekomstige voet- en fietspad

In april verwijderden we de bomen aan de centrumzijde van de Schapenkamp. Dit was noodzakelijk vanwege werkzaamheden aan het riool en kabels en leidingen in de grond. Halverwege mei hebben de energiebedrijven de vernieuwing van het riool kunnen voorbereiden. We moeten het riool verleggen zodat hier in de toekomst gebouwd kan worden. Medio augustus start de aanleg van het toekomstige voet- en fietspad. De voorbereiding op de rioleringswerkzaamheden, de aanleg van het voet- en fietspad en de rioleringswerkzaamheden zijn half mei 2023 gestart en duren tot ongeveer medio april 2024. De huidige woningen blijven gewoon bereikbaar. De direct omwonenden en bedrijven worden door de omgevingsmanager van het Stationsgebied op de hoogte gehouden. Bij vragen over dit project kunt u ook een mail sturen naar: stationshart@hilversum.nl

 

Schapenkamp zoveel mogelijk toegankelijk voor verkeer

Gedurende de uitvoering blijft de Schapenkamp  zo veel mogelijk toegankelijk voor het verkeer. In het voorjaar van 2023 is hiervoor een tijdelijke situatie gecreĆ«erd, waarbij onder andere een extra breed, tijdelijk fietspad is aangelegd. Met borden en tijdelijke gele belijning wordt gewezen op de nieuwe tijdelijke situatie.

 

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen