Afsluiting Kleine Spoorbomen

07-05-2024

De spoorwegovergang Kleine Spoorbomen gaat vanaf 2 december 2024 dicht voor al het gemotoriseerde verkeer. In de nieuwe situatie gaat de spoorwegovergang Kleine Spoorbomen alleen open voor (brom)fietsers en voetgangers en komen er gescheiden paden voor zowel voetgangers als (brom)fietsers.

In mei 2020 heeft de gemeenteraad besloten om de Kleine Spoorbomen te sluiten voor autoverkeer. Met dit besluit gaan we de verkeersveiligheid op en rond de Kleine Spoorbomen structureel verbeteren.  Om deze afsluiting van de spoorwegovergang mogelijk te maken, worden de wegen rondom de spoorwegovergang in een aantal fases aangepast.   

Werkzaamheden Simon Stevinweg en Snelliuslaan 
De werkzaamheden aan de Simon Stevinweg en Snelliuslaan zijn eind 2023 begonnen en we hopen hier in mei 2024 klaar mee te zijn. Er is gewerkt aan de invoering van een 30 km zone, het opnieuw inrichten van de rijbaan en het toevoegen van verkeersplateaus. Dit moet leiden tot een veiligere situatie, voor met name fietsers.

Rioolwerkzaamheden Noorderweg en Koninginneweg 
In juni 2024 vinden er rioolwerkzaamheden plaats op de Noorderweg, bij het deel tussen de Kleine Spoorbomen en Simon Stevinweg, en de Koninginneweg ter hoogte van Tiramisu. Deze werkzaamheden duren ongeveer een maand. Tijdens de werkzaamheden wordt dit deel van de Noorderweg afgesloten voor doorgaand verkeer en wordt het verkeerd omgeleid. De Koninginneweg blijft tijdens de werkzaamheden open voor bestemmingsverkeer, bussen, fietsers en voetgangers. De Koninginneweg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook hiervoor wordt een omleiding ingesteld.

Herinrichting Noorderweg 
In september 2024 starten we met de werkzaamheden aan de Noorderweg. Op de Noorderweg wordt √©√©nrichtingsverkeer ingevoerd van het Oosterspoorplein naar de Simon Stevinweg. Ook wordt een 30 km zone ingevoerd.  

Afsluiting Kleine Spoorbomen tot voorjaar 2025
In het weekend van 2 december gaat ProRail de Kleine Spoorbomen aanpassen.  Dat betekent dat de Spoorwegovergang Kleine Spoorbomen in het weekend van 2 december in zijn geheel dicht is voor al het verkeer. Na het weekend van 2 december blijft de Spoorwegovergang Kleine Spoorbomen tijdelijk gesloten, ook voor voetgangers en (brom) fietsers totdat de wegen aan beide zijden van de spoorwegovergang zijn aangepast. We streven er naar om de spoorwegovergang zo snel mogelijk weer open te stellen. De verwachting is dat dit rond het voorjaar 2025 klaar is. In noodsituaties kunnen nood- en hulpdiensten via de fiets- en voetpaden gebruik blijven maken van deze overgang. 

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen