Goois Lyceum denkt mee over sport en spel

05-12-2023

Meedenken over hoe sport en spel een plekje krijgt in de openbare ruimte van het Stationshart? Leerlingen van het Goois Lyceum deden het.

In samenwerking met de gemeente stelde het lyceum een lesprogramma samen met onderzoeken, creatieve sessies en presentaties. Doel: een concreet voorstel dat werd gepresenteerd aan wethouder Arno Scheepers.

Creatieve ideeën

De ideeën van de leerlingen liepen zeer uiteen. Zo was er een interactieve wandelroute, een voetbalbunker met een groen dakterras, een interactieve muur, een ren- en trainingsparcours, een speelterrein met een beamer en een padelbaan. De winnaar, gekozen door Arno Scheepers en vakspecialisten van de gemeente, is ‘Playing Star’: zeven pilaren op een ronde speelvloer waar kinderen spelletjes op kunnen spelen. Winnaars Havva, Ecrin, Eefje en Finn ontvingen een bioscoopbon als dank voor hun inzet.

Aangenaam verrast

Arno Scheepers: “Ik ben aangenaam verrast door de creatieve ideeën van de scholieren. Naast creativiteit hebben ze goed gekeken naar de haalbaarheid van hun voorstellen. We gaan nu onderzoeken of we het winnende idee ook echt kunnen realiseren”.

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen