Voetgangersgebied centrum open voor fietsers na winkeltijd

05-03-2024 0 reacties

De gemeente Hilversum gaat fietsen buiten winkeltijden in het kernwinkelgebied toestaan. Snorfietsers zijn op deze plekken verboden, zodat fietsers en voetgangers hier veilig de ruimte kunnen benutten. Het ontwerpbesluit om dit mogelijk te maken ligt vanaf 5 maart gedurende 6 weken ter inzage.

Verkeersveiligheid

Op dit moment is fietsen binnen het voetgangersgebied in het centrum niet toegestaan. Gedurende de winkeltijden is dat wegens de verkeersveiligheid en drukte ook niet gewenst. Buiten winkeltijden is het fietsen door het voetgangersgebied geen probleem. Het aantal voetgangers is dan beperkt en de breedte van de wegen is voldoende om fietsen en lopen samen te laten gaan. Voor snorfietsen blijft dit gebied verboden.

Fietsen stimuleren

Het openstellen van het voetgangersgebied voor fietsen buiten winkeltijden zorgt ervoor dat het aantrekkelijk wordt om op de fiets van de westkant van de stad naar het station of Hilversum Oost te komen. Het besluit om buiten winkeltijden het voetgangersgebied open te stellen voor fietsers is een onderdeel van de Agenda Fiets. Hilversum zet hiermee in op een bereikbare stad waar duurzame en veilige mobiliteit de norm is.

Gebied

Het gebied waar straks buiten winkeltijden gefietst mag worden omvat de Groest, de Kerkstraat, de Zeedijk, de Leeuwenstraat, de Schoutenstraat, de Kerkbrink (plein), Wagenmakersplein en de ’s-Gravelandseweg.

Ontwerpbesluit

Het ontwerpbesluit met bijlage is op 5 maart 2024 gepubliceerd op de website www.officielebekendmakingen.nl en is daar in zijn geheel in te zien. Inwoners en andere belanghebbenden kunnen dan gedurende 6 weken, mondeling of schriftelijk, een zienswijze indienen. Na verwerking van eventuele zienswijzen kan het besluit naar verwachting per mei 2024 in gaan.

 

 

0  reacties

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen