Hilversummers blij met gratis boompje

04-12-2023 399 keer bekeken 0 reacties

In november 2023 gaf de gemeente Hilversum boompjes weg aan Hilversummers om in hun tuin te planten. Maar liefst 426 bewoners hebben zich aangemeld voor deze actie! Hilversummers Elja en Pascal kregen woensdag 29 november een eenstijlige meidoorn van wethouder Bart Heller (Groen).

Op een frisse woensdagochtend nemen Elja en Pascal hun boompje in ontvangst. “We hebben een eenstijlige meidoorn gekozen omdat die heel mooi bloeit. Maar ook omdat dit boompje besjes heeft. Mooi om naar te kijken en goed voor vogels", vertelt Pascal. Waar het boompje precies geplant wordt, weten ze nog niet. “We kunnen nog een plekje zoeken in de voortuin, maar misschien zetten we hem wel in de achtertuin.”

De voortuin van Elja en Pascal is al gevuld met biologische planten, struiken en bloemen. “We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen biologische planten in hun zetten. Dat is van grote waarde voor alle insecten, vogels en ook mensen. Daarom hopen we een goed voorbeeld te geven met onze tuin", vertelt Pascal. “We laten de uitgebloeide bloemen de hele winter staan voor vogels. In de hoek staat een sporkehout, daar komen veel rupsen en vlinders op af. Deze groeit door een hulststruik die groen blijft, dus dat is fijn voor mussen", legt Pascal uit. “Het is net een natuurfilm als je naar buiten kijkt!", vult Elja aan.

“Een van de manieren om te zorgen voor meer groen in de stad, is boompjes uitdelen aan inwoners", zegt Bart Heller (wethouder Groen). “Bomen zijn op ontzettend veel manieren goed voor de stad. Ze houden water vast en zorgen voor koelte. Ze trekken vogels aan en zijn goed voor de natuur. En het ziet er ook gewoon mooi uit. Dus dat stimuleren we heel graag. Dit jaar hadden we 500 boompjes om uit te delen. Volgend jaar bestaat Hilversum 600 jaar. Dus u raadt wel hoeveel we er dan gaan uitdelen.”

Dit initiatief is onderdeel van het Programma Groen van de gemeente Hilversum. Het doel van dit programma is om Hilversum de komende jaren nog groener te maken. Tegels en asfalt maken plaats voor prachtige planten, bloemen, struiken en bomen. Dat doen we samen, met inwoners en groene organisaties. Zo werken we samen aan een groener, gezonder en klimaatbestendiger Hilversum. Groen in Beweging noemen we dat!

 

0  reacties

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen