Egel, vos of das in de tuin? Volg het wildcameraproject

27-09-2023 366 keer bekeken 0 reacties

Benieuwd welke dieren 's nachts in de tuinen van Hilversum rondlopen? Volg dan het wildcameraproject. Wildcamera's maken een foto zodra er een dier voor het oog van de camera beweegt. Hilversummers uit alle wijken van de stad hebben zich aangemeld voor dit project.

Zo kunnen we goed zien welke dieren voorkomen in verschillende typen tuinen en wijken. 

Egels, bosmuizen, eekhoorns en vossen

Afgelopen jaar is in 45 tuinen in Hilversum een camera geplaatst. Tot nu toe zijn er 4378 waarnemingen van 33 verschillende wilde dieren geweest. Waaronder egels, bosmuizen, eekhoorns en vossen. De helft van alle waarnemingen waren huiskatten, ruim 2000 waarnemingen. De komende tijd worden nog in 25 tuinen camera's geplaatst.

Meedoen?

We zoeken nog 2 vrijwilligers die camera's in tuinen van Hilversummers willen plaatsen en de beelden willen verwerken. U schrijft dan op welke diersoorten u op de beelden ziet. Dit kost u ongeveer 8 uur per maand. Lijkt het u leuk om mee te doen? Geef u dan uiterlijk 22 oktober op via bouwenaanhilversum.nl/wildcamera. U hoort dan zo snel mogelijk of u mee kunt doen.

Samenwerking

De gemeente Hilversum voert dit project uit in samenwerking met ecologisch adviesbureau Silvavir. Samen onderzoeken we zo welke dieren in verschillende typen tuinen voorkomen. Meer informatie over het project kunt u lezen op de website van Silvavir.

0  reacties

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen