Submenu

Wonen in de Meent! Ruim 160 bewoners hebben meegedacht over mogelijke oplossingen.

06-02-2024 109 keer bekeken 0 reacties

Op dinsdag 16 januari en zaterdag 20 januari hebben zo’n 160 meentbewoners in de Kruisdam actief meegedacht over mogelijke maatregelen voor een meer passend woonaanbod in de Meent.

In kleine groepen gingen de bezoekers het gesprek met elkaar aan en brachten hun ideeën 'letterlijk’ in kaart. Er ontstonden goede inhoudelijke gesprekken over welke wooninitiatieven ze graag gerealiseerd zien, voor wie deze bedoeld zijn en op welke plek dit mogelijk is. Ook ideeën voor het verbeteren van de leefkwaliteit en voorzieningen kwamen aan bod.

De zaterdagmiddag inloop had een iets andere opzet. Naast de groepsgesprekken waren er ook twee inlooptafels. Bezoekers konden hier los van elkaar reageren op ideeën die eerder door anderen op het bord waren gezet. Ze konden ook zelf ideeën toevoegen of een bestaand idee verder uitwerken. We zagen dat ook hier goede inhoudelijke gesprekken ontstonden tussen de deelnemers die aan tafel stonden. Desi’s Snackmobiel was zaterdag ook weer aanwezig om deelnemers een snack aan te bieden.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van de dinsdagavond. U kunt de video ook op YouTube bekijken via de volgende link naar video.

We blikken terug op succesvolle bijeenkomsten. Het resultaat? Waardevolle inzichten in de wensen van de meentbewoners en hoe die aankijken tegen mogelijke oplossingen om het woonaanbod beter te laten aansluiten bij de huidige behoefte

Verslag van de bijeenkomst

Een verslag van de bijeenkomst  en de presentatie worden binnenkort op deze website geplaatst.

Vervolg

De komende tijd gaat de projectgroep in samenwerking met verschillende samenwerkingspartners de meest genoemde woonoplossingen toetsen op haalbaarheid. Voor de zomer (onder voorbehoud) organiseren we een nieuwe wijkbijeenkomst. Daar zullen wij een eerste opzet van de Uitvoeringsagenda Wonen in De Meent presenteren, waarin de meest kansrijke woonoplossingen zijn benoemd. We houden u via deze website op de hoogte over het vervolg.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen