Start pilot De Alliantie

14-07-2023
774 keer bekeken 0 reacties

Woningcorporatie De Alliantie gaat starten met het aardgasvrij maken van een aantal huurwoningen in de Klaver-, Gras- en Distelmeent. Ze heeft haar huurders gevraagd om mee te doen. Ook zijn de huurders uitgenodigd om komende week de modelwoning te bezoeken.

Bronnet in plaats van aardgas

De Alliantie gaat de woningen aansluiten op een kleinschalig bronnet. Dit bronnet haalt warmte uit de bodem. De warmte wordt met water en hete lucht naar de woningen vervoerd. De woningen worden zo toekomstbestendig en comfortabeler. Ook is de verwachting dat de bewoners minder energiekosten betalen. Het bronnet wordt aangelegd door De Warmte Maatschappij.

Eerst 20 woningen

Het gaat eerst om 20 woningen. De huurders van De Alliantie kunnen zich hiervoor aanmelden. De werkzaamheden starten na de zomer, zodat de woningen komende winter aardgasvrij zijn. De Alliantie gaat dan kijken of de woningen comfortabel warm te krijgen zijn. Ook houdt ze de kosten en opbrengsten in de gaten en beoordeelt ze de service die De Warmte Maatschappij biedt, bijvoorbeeld bij storingen. Op basis van deze uitkomsten besluit De Alliantie of ze alle woningen in de Klaver-, Gras- en Distelmeent met deze techniek aardgasvrij gaat maken.

Projectgebied

Dit bronnet is ook interessant voor de rest van het projectgebied. Daarom onderzoeken we of deze techniek betaalbaar is voor de straten met koopwoningen en de straten waar koop- en huurwoningen door elkaar staan.

Lees meer op de pagina 'Voor Huurders'.

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen