Sport in elke vezel

21-11-2022

Sport heeft een enorme invloed op onze samenleving. Sport inspireert. Sport verbroedert. En zien sporten doet sporten. Sport heeft, met andere woorden, een enorm positief effect op ons. En laat sport nu juist dé basis zijn van de plannen voor het nieuwe Arenapark.

Er wordt al lange tijd gesproken over de plannen voor dit gebied. En dat is logisch. Want de vraag hoe wij van dit mooie, goed bereikbare stuk bedrijventerrein aan de rand van Hilversum een schitterend gebied kunnen maken met heel veel voorzieningen, is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Toch hebben wij die antwoorden nu gevonden.

Het Arenapark gaat de komende jaren veranderen in een prachtige wijk, waar je kunt werken én kunt wonen. Wij voegen veel ruimte voor nieuwe bedrijven en nieuwe banen toe, maar willen ook tussen de 850 en 900 woningen gaan bouwen. Straks, over 15 jaar, is dit dus geen bedrijventerrein meer, maar een unieke plek die wonen en werken combineert. Een campus met scholen, winkels, café’s, een koffiebar en een groene openbare ruimte die uitnodigt tot, jawel, sporten! 

In de plannen staat de bereikbaarheid van de toekomst centraal.

Station Sportpark wordt verplaatst naar het centrum van het gebied, en onder het spoor komt een brede passage die een natuurlijke entree tot het gebied vormt. Er is veel ruimte voor  voetgangers en fietsers, daarnaast worden bij een nieuwe ‘mobiliteitshub’ veel vormen van deelvervoer aangeboden.

Maar, uiteindelijk draait het om sport in deze plannen. Met het hoofdkantoor van Nike voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), de Gooise Atletiek Club, een unieke indoor sporthal, die ook voor gymlessen van scholieren gebruikt kan worden, het ‘Six Degrees of Freestyle’ woon- en sportcomplex en een nieuw, modern zwembad, zit sport straks in elke vezel van dit gebied.

Wij zijn nu bezig al deze ideeën in een zogeheten  Stedenbouwkundig plan te gieten. Voor dat plan hanteren wij zes uitgangspunten. Wij horen graag hoe u over deze uitgangspunten denkt. Wij houden u hiervan op de hoogte!

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen