Nieuw groen beleid in Hilversum

08-12-2022

Een groener, gezonder en klimaatbestendiger Hilversum: dat is het doel van Programma Groen Hilversum 2040. In het programma staat hoe we dat als stad willen bereiken. De gemeenteraad heeft dit nieuwe groenbeleidsplan op 7 december vastgesteld. Nu gaan we samen aan de slag!

Ook in Hilversum merken we de effecten van klimaatverandering: hevigere buien, warmer weer en minder verschillende soorten planten en dieren. Het behouden, versterken en verbeteren van ons groen is dus hard nodig. Programma Groen Hilversum 2040 laat zien hoe we als gemeente de komende jaren werken aan een groener en gezonder Hilversum, dat beter om kan gaan met het veranderende klimaat. En dat betekent samenwerken: samen met inwoners, organisaties en het bedrijfsleven.

Groene projecten

Inwoners gaan al snel veel zien van groen in beweging. Met vijftien groene projecten en nog veel meer acties die bij Programma Groen Hilversum 2040 horen. Zo worden er in 2023 bijvoorbeeld zes speelplekken vergroend en wordt de Oude Haven aangepakt. En natuurgebieden Laapersveld en Laapersheide worden aan elkaar verbonden door het spoorviaduct tussen beide natuurgebieden te vergroenen. Ook is er binnen het programma de komende jaren meer ruimte voor initiatieven van inwoners.

Overal Groen in Beweging

Groen in Beweging zie je niet alleen terug in projecten van Programma Groen, maar in heel Hilversum: zoals bij Arenapark, de omgevingsvisie en bij mobiliteit. In tuinen, straten en wijken: overal in Hilversum komt het groen de komende jaren in beweging. Zodat iedere Hilversummer kan genieten van een groene en gezonde omgeving.

Meer weten?

Meer over Programma Groen Hilversum 2040 kunt u lezen op bouwenaanhilversum.nl/programmagroen.

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen