Bomen in uw wijk: wat vindt u?

11-10-2022

Hilversum heeft veel bomen. In de openbare ruimte, maar ook in tuinen van inwoners (particuliere bomen). Om waardevolle bomen te beschermen zijn er regels voor het kappen van bomen. Wat vindt u de bomen in uw buurt? En hoe denkt u over deze regels? Laat het ons weten!

In een korte vragenlijst horen wij graag uw mening over de particuliere bomen in uw wijk en de regels voor het kappen van deze bomen. Of u nu wel of niet bekend met deze regels, een tuin vol bomen heeft of juist niet: uw mening is waardevol voor ons. De vragenlijst is voor alle inwoners uit Hilversum. Invullen kan tot en met zondag 23 oktober en duurt ongeveer 8 minuten.

Naar de vragenlijst

Pilot met beschermde bomen in Hilversum-Noord en het centrum

De regels voor het kappen van bomen op uw eigen grond zijn nu niet in alle delen van de gemeente hetzelfde. Zo is er in 2018 een pilot gestart in Hilversum-Noord, waarbij inwoners meer zeggenschap krijgen over bomen in hun eigen woonomgeving. Inwoners en de gemeente hebben samen een lijst gemaakt met bomen die we willen beschermen. Voor het kappen van deze bomen is nog een vergunning nodig, maar voor bomen die niet op de lijst staan, is dat niet meer nodig. Zo bepalen we samen welke bomen we waardevol vinden en delen we deze verantwoordelijkheid. Deze pilot is in 2021 uitgebreid naar het centrum.

Wat doen we met de resultaten van de vragenlijst?

Deze resultaten zijn belangrijk. We nemen ze mee in ons advies aan de gemeenteraad over de pilots (zie hierboven). Breiden we de pilot uit naar andere wijken en gaan we daar ook werken met een lijst met beschermde bomen? Of stoppen we met deze pilot? Laat ons weten wat u denkt.

Postcodegebieden 1213 en 1217 zijn hierbij uitzonderingen. In deze wijken staan heel veel bomen die bepalend zijn voor het aangezicht van de wijk. Daarom blijven hier hoe dan ook de huidige regels gelden.

Lees meer over groen in Hilversum op www.bouwenaanhilversum.nl/groen.

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen