Twee extra wijken vergroend in 1221

02-12-2020

Meer groen in de wijk is door de bewoners in Hilversum Oost genoemd als een van de belangrijkste opgave in de Gebiedsagenda 1221. De onlangs gehouden groene pleinverkiezing is één van de acties waarmee de gemeente en de bewoners samen een inhaalslag willen maken.

In totaal worden er zes pleinen vergroend en opgeknapt. Wethouder Floris Voorink: “Dat zijn twee pleinen meer dan de vier winnaars van de groene pleinverkiezing. Wij vinden het belangrijk dat de verspreiding van groen tussen de buurten goed is verdeeld en daarom knappen wij twee pleinen extra op.” Komende weken start de gemeente samen met bewonersinitiatief de 'Groene Loper' met het ophalen van de wensen van bewoners voor de eerste twee pleinen aan de Kleine Drift en de Ampèrestraat.
 
Groen nodigt uit om naar buiten te gaan
De gemeente en bewonerswerkgroep ‘De Groene Loper’ vraagt bewoners mee te denken en te helpen in het opknappen van de pleinen. Werkgroeplid Rens Wijnakker, landschapsarchitect van beroep, is overtuigd dat inwoners hier blij van worden: “Toevoeging van groen op veel kleine plekken in de wijk nodigt de mensen uit om meer naar buiten te gaan. Het is waardevol voor de wijk en het heeft een positief effect op je gezondheid. Zeker in deze tijd is dat extra belangrijk”.
 
Doet u mee?
Vanwege de coronamaatregelen worden de wensen digitaal verzameld. Maar wij zijn ook op zoek naar mensen die willen meedenken met het ‘bouw en ontwerpteam’ van de gemeente. Op de website www.1221.hilversum.nl is hier meer informatie over te vinden.
 
Planning andere pleinen
Niet alle pleinen kunnen tegelijkertijd worden aangepakt. Daarom starten wij volgend jaar met de andere pleinen. Dit zijn de Pelikaanstraat, Liebergerweg, Galvanistraat en het Jac. P. Thijsseplein. Voor het Jac. P. Thijsseplein wordt gekeken naar een tijdelijke groene invulling van het plein, omdat het Jac. P. Thijsseplein ook één van de locaties is die wordt meegenomen in het onderzoek naar de nieuw aan te leggen waterberging in Hilversum Oost, uit het watermanagementplan.   
 
Meer informatie
Voor meer informatie: pers@hilversum.nl/ 035 - 629 25 98 - 06 - 23 55 53 29

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen