Submenu

Kleine Spoorbomen

De gemeente maakt de spoorwegovergang 'Kleine Spoorbomen' bij de kruising Schoolstraat-Noorderweg verkeersveiliger. Samen met de buurt hebben we gekeken hoe we dit op een goede manier kunnen doen én ook de verkeerssituatie in de omliggende straten veiliger kunnen maken.

De afgelopen jaren is er daarom onderzoek gedaan door de gemeente en ProRail. Op basis van dit onderzoek en de adviezen van de bewoners heeft de gemeenteraad in mei 2020 besloten om de Kleine Spoorbomen te sluiten voor autoverkeer. Om deze afsluiting van de spoorwegovergang mogelijk te maken, worden de wegen rondom de spoorwegovergang in een aantal fases aangepast.

Vanaf 2 december dicht
De spoorwegovergang ‘Kleine Spoorbomen’ gaat vanaf maandag 2 december 2024 dicht voor al het gemotoriseerd verkeer. In de nieuwe situatie gaat de spoorwegovergang ‘Kleine Spoorbomen’ alleen open voor (brom)fietsers en voetgangers. De Kleine Spoorbomen krijgt gescheiden paden voor voetgangers en (brom)fietsen. In noodsituaties kunnen politie, brandweer en ambulances via deze paden gebruik blijven maken van deze overgang. Vanaf 2 december gaat ProRail de Kleine Spoorbomen aanpassen.

Tijdelijke sluiting voetgangers en (brom)fietsen
Dat betekent dat de spoorwegovergang ‘Kleine Spoorbomen’ vanaf 2 december in zijn geheel dicht is voor al het verkeer. Na het weekend van 2 december blijft de spoorwegovergang tijdelijk gesloten, ook voor voetgangers en (brom)fietsers, totdat de wegen aan beide zijden van de spoorwegovergang zijn aangepast. We streven er met onze partners naar om de spoorwegovergang zo snel mogelijk weer open te stellen voor (brom)fietsers en voetgangers. De verwachting is dat dit rond het voorjaar 2025 kan.  

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen